KEDİLER NASIL DÖRT AYAK ÜSTÜNE DÜŞER

KEDİLER NASIL DÖRT AYAK ÜSTÜNE DÜŞER

KEDİLER NASIL DÖRT AYAK ÜSTÜNE DÜŞER ?

Varlıklarıyla günümüzü neşelendiren, zaman zaman çokça hareketli olan ama bu hareketliliklerinin bazen yaramazlıklarına dönüştüğü kedi can dostlarımızdan bahsedeceğiz.

Kediler doğduktan sonraki 3. Hafta ila 7. Hafta arasında yavaş yavaş kazanılan bu reflekse kedi doğrultma refleksi denilmektedir. Aslında bu refleks ataları olan vahşi kedilerden gelen bir davranıştır. Çünkü vahşi kediler korunmak, dinlenmek ve avlanmak için yüksek olan yerleri ya da yüksek ağaç dallarını tercih ediyorlar. Böyle yüksek yerlerde konaklayınca onlarda da düşmeler olabiliyor.

Bu refleksinin yanı sıra kedilerde denge duyularının gelişmiş olması onların dört ayak üstüne düşmesini sağlar. Vücudun denge mekanizmalarından olan iç kulak ve göz en önemli denge organlarındandır. Göz, algıladığı derinliği beyne sinyal olarak iletir. İç kulakta bulunan yarım daire kanalları da denge sağlayıcı olarak görev alır. Bu sinyallerde beyne iletilir. Sonrasında beyin, bu sinyalleri değerlendirip vücuda komutlar verir. Yani tüm bunlar can dostumuzun sonradan kazandığı reflekse ek olarak dengeleyici organlarıyla iş birliği içerisinde kedilerin dört ayak üstüne düşmesini sağlar.

Ama siz değerli müşterilerimiz can dostlarınızın her türlü düşme ihtimale karşı yine de önlemlerimizi alınız.

Sağlıklı günler dilerim.

Vet. Hek. Serap BALAT GÜN

Etiketler: Kedilerimizin Dört Ayak Üstüne Düşme Refleksi
Temmuz 31, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
ÜYE GİRİŞİ ÜYE OL
HESABIM HESABIM FAVORİLERİM SİPARİŞLERİM
YARDIM SİPARİŞ TAKİBİ YARDIM