Neden Çiğ Beslenmeyi Tercih Etmelisiniz?

Neden Çiğ Beslenmeyi Tercih Etmelisiniz?

Belirli bir diyet tavsiyesinin amacı, önce "zarar vermemektir”. Ayrıca amaç, can dostunuzun daha uzun, daha iyi bir yaşam sürmesine yardımcı olmaktır. İdeal olarak; besleyici, canlı doğasına uygun ve hastalıklara açık kapı bırakmayan bir diyet seçilmelidir.

İşlem görmüş bir mama kolay kullanılabilirliği açısından cazip gelse de içeriğindeki yoğun karbonhidrat bileşimi tahıl içersin ya da içermesin can dostunuzun biyolojik dengelerini bozabiliyor. Ayrıca lezzet ve aroma ilavesi sayesinde ilgi iştahı uyarmaya çalışan bir gıda ne kadar doğal olabilir ki?

Barf’ın taze ve zengin içeriği protein bakımından zengin olmasının yanı sıra yüksek protein diyetinin risklerini göstermemekte çünkü korunan nem içeriği sayesinde iç organları yormamakta sindirim için vücuttan su çekilmesine gerek duyulmamakta.

Taze gıdadaki sindirim enzimlerinin biyolojik kullanılabilirliği arttırdığı ve ısıtmanın bu enzimleri, dolayısıyla sindirilen gıdanın besin kalitesini azaltmıştır.

Vücut gereksinimi ne ise doğru enerji kaynağını sunarak fizyolojik işleyişe paralel ve bağışıklık sistemine destek olmalıdır.

Can dostunuzu beslerken tükettikleri kadar neleri tüketmediği de önemlidir. Can dostunuzun doğasına uygun iç organlarında birikim yapmayan ve mümkün olan en temiz beslenme diyeti için ısıl işlem görmüş mamalara hayır demeniz yeterli.

Taze gıdalar kullanılarak hazırlanan Barftr can dostunuzun yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olacaktır. Can dostunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kontrol ve denetimine tabi şekilde yüksek kalite anlayışı ile soğuk zincir üretim ve kargolama yapılarak can dostunuza ulaştırmayı amaçlıyoruz.

%75 hayvansal gıda, %25 sebze grubu kullandığımız mamalarda düşük karbonhidrat diyetini oluşturuyoruz. Çünkü biz insanlarda yer alan ve sindirimin ilk basamağını oluşturan amilaz enzimi kedi ve köpeklerde ağızda bulunmuyor. Evrimsel süreçleri karbonhidrat değil protein diyetine uygundur. Sindirilemeyen karbonhidrat; dışkı miktarında artışa ve diş yüzeyine yapışarak zamanla diş taşı oluşumuna sebep olur. Hayvansal protein bakımından zengin Barftr diyeti; kas kütlesinde artışa, sağlıklı deri, parlak tüy, güçlü tırnak, daha az dışkı oluşumunu sağlar.

Barf ile beslenen can dostunun, yiyecekleri sıklıkla probiyotik içerdiğinden, daha iyi bağırsak sağlığına sahip olma eğilimindedir. Bu tür bileşenler, sağlıklı sindirime yardımcı olan can dostunun bağırsaklarında sağlıklı bakterilerin gelişmesine yardımcı olur. Birçok yüksek düzeyde işlenmiş mamanın sindirimi zordur ve GI(mide-bağırsak) yolunda tahribata neden olur. Yıllarca süren yetersiz beslenmenin kümülatif etkilerinden muzdarip olan yaşlı can dostları, genellikle daha kolay emilen yiyeceklerden yararlanır.

Can dostunuzun günlük besin ihtiyaçları hesaplanarak yapılmış bir diyet ile onun daha enerjik olmasına ve yaşam refahının artmasına yardımcı olacaktır. Isıl işlem görmemiş Barftr ile taze tükettiği mamadan maksimum seviyede faydalanacaktır.

Can dostunuzu beslerken tükettikleri kadar neleri tüketmediği de önemlidir. Can dostunuzun doğasına uygun iç organlarında birikim yapmayan ve mümkün olan en temiz beslenme diyeti için işlem görmüş mamaya hayır demeniz yeterli.

Etiketler: kedi, köpeklerde çiğ beslenme, barfın faydaları
Temmuz 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
ÜYE GİRİŞİ ÜYE OL
HESABIM HESABIM FAVORİLERİM SİPARİŞLERİM
YARDIM SİPARİŞ TAKİBİ YARDIM