Bugün sizlere sıcak hava koşullarındaki beslenme düzeninden bahsedeceğim.
Yaz aylarında can dostunuz kendisini sıcaklamış hissettiğinde iştahı azalma eğilimi gösterir.Bunun bir nedeni vücudun, yiyeceklerin sindirimi gibi ısı üreten işlevleri azaltarak vücut sıcaklığını düzenlemeye çalışmasıdır.
İştahtaki bu tür düşüş can dostunun kontrolü dışında olsa da, yediği mamanın doğru besinlerle dolu olmasını sağlayarak ona yardımcı olabilirsiniz.
Nem içeriği korunmuş, suyu uçurulmamış barf mama da günlük su ihtiyacının önemli bir kısmını karşılasa da can dostunuzun ulaşabileceği mesafede birden fazla derin kapta taze ve temiz içme suyu bulunması da önemlidir.
Sıcak hava koşullarında can dostunuzun mamasını 1 gün önceden buzdolabınızın dondurucu kısmından soğutucu kısmına alarak çözdürünüz. Donmuş ürünleri oda sıcaklığında tezgaha bırakarak çözdürmeniz sıcak havalarda bozulmaya sebep verebilmektedir. Ayrıca can dostunuzun serinleyeceğini düşünerek onlara barf mamasını donmuş veya buzlu olarak vermeyiniz.
Besleme kısmında ise can dostunuzun iştahında azalma olmasını ve bu durumun normal olabileceği göz önünde bulundurarak öğün sayısını artırabilirsiniz.
Nem içeriği yüksek barf uzun süre dışarda bırakılmamalıdır. Çözünmüş mamalar tekrar dondurulmamalıdır.
Unutmayınız ki can dostunuzun maması insan tüketimine sunulan taze etlerle aynı saklama koşullarına sahiptir.
Ve yine sıcak havalarda köpeğinizin/kedinizin su kabını düzenli olarak kontrol etmeli ve azaldığında doldurmalısınız.Köpeğinizi uzun bir yürüyüşe çıkaracaksanız, aşırı ısınmaması ve susuz kalmaması için lütfen yanınıza su ve bir kase almayı unutmayın.
Can dostlarının kürkleri onları güneşten korumaktadır. Yaz geldiği için tüylerini tıraş ettirmek bazen onu rahatlatmayabilir. Doğrudan güneş ışınları ile temasta deri daha çok ısınacak yalıtım görevi gören kürkü fayda sağlayamayacaktır. Gününün çoğu vaktini gölge bir alanda geçiremeyecekse can dostunuzu tıraş ettirmekten kaçınmalısınız.
Öğle vakitlerinde can dostunuzu gezintiye çıkarmak hem doğrudan güneş ışınları ile onu bunaltabilir hem de sıcak kaldırım patilerini yakabilir. Çok sıcak günlerde, kaldırımın patiler için çok sıcak olma riski vardır.Günün serin vakitlerini tercih edip çimlere yönelebilirsiniz.
Daha detaylı bilgi için bizlere ulaşabilir, web sitemiz üzerinden veteriner hekime sor formu doldurabilirsiniz.
Can dostunuz ile birlikte sağlıklı günler dilerim.